+32 (0) 14 86 66 12

Structabo-Logo

Nieuwbouwwoningen Geel en omstreken

Structabo’s nieuwbouwwoningen in Geel en omstreken: wat je moet weten.

Wat zijn nieuwbouwwoningen?

Nieuwbouwwoningen verwijzen naar de constructie van volledig nieuwe gebouwen of structuren. Deze woningen worden typisch gezet op onbebouwd terrein, wat een unieke kans biedt voor innovatie en maatwerk in ontwerp en functionaliteit.

Waarom nieuwbouw kopen?

Een nieuwbouwwoning biedt diverse voordelen.
We sommen er enkele voor je op.

Deze voordelen maken nieuwbouw een aantrekkelijke optie, een moderne én energiezuinige met minder zorgen op korte en lange termijn.

Wat kost een nieuwbouwproject gemiddeld?

De prijs van een nieuwbouwproject kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van een aantal factoren: locatie, grootte, keuze van materialen, technieken… Een gemiddelde prijs van een nieuwbouwwoning is dan ook moeilijk te bepalen. Daarom geeft Structabo voor elke woning een prijs op maat.

Zijn er verdoken kosten?

Extra kosten zoals architecten, ingenieur, aansluitingen voor werfkast, sondering, EPB adviseur, veiligheidscoördinatoren, blowerdoortest, … moet je bij Structabo niet verwachten. Deze zijn voorzien in onze totaalprijs

Bij Structabo, bouwbedrijf te Geel, werken we met eigen personeel en vaste onderaannemers, waardoor we je meteen een totaalprijs kunnen voorleggen. Dit biedt je financiële duidelijkheid en voorkomt onverwachte kosten. Mocht je tijdens het bouwproces aanpassingen of toevoegingen willen doen, dan kunnen deze makkelijk verrekend worden.

Hoe lang duurt de bouw van een nieuwbouwwoning gemiddeld?

De bouwtijd voor een nieuwbouwwoning varieert, maar gemiddeld duurt het proces ongeveer 12 tot 18 maanden. Deze tijd wordt beïnvloed door verschillende factoren: ontwerp, vergunningen, complexiteit, weersomstandigheden, eventuele aanpassingen… Hoewel onze bouwfirma streeft naar efficiëntie, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke wijzigingen van de planning. 

Welke premies kan je momenteel krijgen voor nieuwbouw?

De beschikbare premies voor nieuwbouwprojecten kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de meest recente overheidsbeleidsmaatregelen. Over het algemeen zijn er premies of subsidies beschikbaar voor aspecten die energie-efficiëntie en duurzaamheid bevorderen.

Het is belangrijk om op te merken dat de specifieke voorwaarden en beschikbaarheid van deze premies kunnen variëren per regio en kunnen veranderen in de loop van de tijd.

Nieuwbouwwoningen in ‘t kort

Het kopen van een nieuwbouwproject biedt verschillende voordelen.

Deze voordelen maken van een nieuwbouwwoning een aantrekkelijke keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een gestroomlijnd, minder belastend bouwproces.

Wat wordt van jou als klant verwacht tijdens de bouw van een nieuwbouwwoning?

Tijdens de bouw van een sleutel op de deur woning proberen we de klant zoveel mogelijk te betrekken voor maximale inbreng.

icon-besluitvorming

Besluitvorming

Je moet beslissingen nemen over het ontwerp, de indeling en de afwerkingsmaterialen.

icon-communicatie

Communicatie

We zullen op regelmatige basis met je vergaderen en de voortgangsrapporten bespreken.

icon-budgetcontrole

Budgetbeheer

Hoewel we als bouwfirma de bouwkosten beheren, moet je als klant het overeengekomen budget bewaken en goedkeuring geven voor eventuele extra uitgaven.

icon-inspectie

Inspecties en oplevering

Je wordt verwacht aanwezig te zijn bij belangrijke inspecties en de uiteindelijke oplevering.

icon-administratie

Administratie

Hoewel de bouwfirma het meeste papierwerk regelt, moet je als klant soms documenten ondertekenen of bepaalde administratieve processen afronden.

Het belangrijkste is dat je als klant je verwachtingen en wensen communiceert, zodat Structabo deze kan vervullen, en je betrokken blijft gedurende het hele sleutel op de deur bouwproces.

Veelgestelde vragen

Het standaard btw-percentage voor nieuwbouw in België is 21%. Dit percentage omvat de bouw zelf, alsook de diensten van bijvoorbeeld aannemers en architecten. Als u voldoet aan bepaalde voorwaarden is er ook de mogelijkheid om nieuwbouw aan 6% btw te bouwen.

De waardevastheid van nieuwbouw hangt af van diverse factoren, maar over het algemeen wordt nieuwbouw als een stabiele en vaak waardevaste investering beschouwd. Hieronder sommen we enkele sleutelfactoren op die bijdragen aan de waardevastheid van een nieuwbouwwoning.

  • Moderne specificaties: Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd met de nieuwste bouwmaterialen en -technieken, waardoor ze vaak energie-efficiënter en onderhoudsvriendelijker zijn dan oudere huizen.
  • Energie-efficiëntie: Dankzij betere isolatie en moderne systemen voor verwarming en koeling hebben nieuwbouwwoningen vaak lagere energiekosten, wat ze aantrekkelijk maakt.
  • Garanties: Nieuwbouw komt vaak met garanties op de constructie, wat extra zekerheid biedt aan potentiële kopers.

Nieuwbouwprojecten van bouwbedrijf Structabo